Radian and his bike in his worldbike

In acest blog vreau, dar nu stiu în ce măsură voi reuşi să descriu cam tot ce am făcut şi ce va urma să fac cu bicicleta în plimbările mele

luni, 1 februarie 2010

Jammy – celebrul bucătar

Mi-am adus aminte aseară de acel bucătar englez (dacă nu gresesc) faimos, a fost la mai multe “primary school” (din Anglia - nu stiu sigur) să le invete pe bucătărese să gătească sănătos (mâncare cu lingura).

A inceput să le facă si să le dea copiilor mâncare gătita, acestia refuzau să mănânce. Multe bucătărese erau nemultumite de această situatie, multe dintre acestea incepuseră să plângă si erau pe punctual de a-şi da demisia (unele dintre bucătărese ajunseseră la disperare).

Directoarele, ca raspuns la aceasta situatie au spus că vor reveni la tipurile de mâncăruri pe care le serveau si până atunci (adica chimicale si sandwich si alte kk-turi). Copiii aruncau 90% din mâncare la gunoi, trebuie să specific faptul ca 90% dintre copii erau tentati să-şi pună pe tavă mancare gătită, mai bine zis, mâncarea arăta bine,  iar restul de aproximativ 10 procente refuzau să “strice mâncarea”.

Mă gândesc că, dacă copii au incercat si au gustat mâncarea, cred că este un semn bun si că in prima fază ei sunt atrasi de aspectul mâncării, dar pentru că acasă nu sunt obisnuiti să mănânce, e normal ca nici la scoală să nu mănânce.

In urma acestei situatii conducerea scolilor, presupun eu că zic : “mai bine le dăm la copii chimicale in
exces = droguri (asa cum e “mânkrea de la McD”), pentru ca aceştia să mănânce tot si să se simtă bine (cu hormonii nervosi), fără a mai conta dacă ceea ce mănâncă şi bea („CakaKola”) sunt sănătoase.”

2 comentarii:

  1. te-ai pornit rău contra lor!

    Păi cum frate..sunt nişte ţânci alintaţi, şi mă refer la ei "puţtii din ziua de azi". Ţine-i flămâmzi sau lasă-i să se descurce singuri şi vei vedea că vor mânca orice. Fie devin destul de bogaţi şi îşi permit fast-food-uri, dar ajung la o vărstă când ar da toţi banii pentru sănătate sau o masă sănătoasă...fie se trezesc la timp şi îşi schimbă regimul alimntar.

    Cum îţi ziceam acum ceva vreme: e un talent să ştii să îţi creşti copilul. De făcut orice prost poate, cu un penis introdus unde trebuie şi când trebuie, dar de crescut nu e aşa uşor.

    Păcat că mulţi sunt inconştienţi şi nu se gândesc dinainte ce vor face DUPĂ ce "iese" cel mic

    dar să nu divaghez că mă lungesc...

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti plac copiii...ai?

    RăspundețiȘtergere