Radian and his bike in his worldbike

In acest blog vreau, dar nu stiu în ce măsură voi reuşi să descriu cam tot ce am făcut şi ce va urma să fac cu bicicleta în plimbările mele

marți, 20 iulie 2010

ASOCIAŢIA GREEN REVOLUTION DESCHIDE PRIMUL CENTRU “I’VELO” DIN IAŞI

Asociaţia Green Revolution şi Raiffeisen Bank, sub înaltul patronaj al Ministerului Mediului şi Pădurilor, vor deschide un centru “I’Velo” la Iaşi, începând cu data de 14 iulie 2010. Iniţiativa este realizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Iaşi.
Amplasat în Parcul Expoziţiei, centrul va oferi ieşenilor 150 de biciclete, cu care aceştia se vor putea plimba gratuit. În cazul în care ieşenii se vor dovedi mari amatori de plimbare pe două roţi, “I’Velo” ar putea beneficia şi de un al doilea centru de închiriere.

Bicicletele “I’Velo” pot fi închiriate zilnic între 10.00-22.00. Închirierea se va face pe baza unui act de identitate (buletin, carte, carnet de şofer sau paşaport), iar perioada maximă pentru o plimbare este de 2 ore. În acest mod, Asociaţia Green Revolution doreşte să ofere cât mai multor ieşeni posibilitatea de a pedala pe bicicletele “I’Velo”.



“Deschiderea pe care am găsit-o la nivelul autorităţilor locale ne bucură nespus. Parteneriatul încheiat cu Primăria Municipiului Iaşi exprimă faptul că protecţia mediului nu mai este doar o preocupare a asociaţiilor de mediu. Lucrurile au devenit o prioritate pentru autorităţi, iar bicicleta este privită de acestea ca un mijloc de transport sustenabil. O astfel de abordare din partea Primăriei Municipiului Iaşi nu ne poate decât bucura”, a declarat Raluca Fiser, preşedintele Asociaţiei Green Revolution.


Un alt aspect extrem de important este faptul că Asociaţia Green Revolution va crea opt locuri de muncă la nivelul oraşului Iaşi, în plină criză economică. Cele opt locuri de muncă din Iaşi nu sunt primele şi ultimele puse la dispoziţia tinerilor de către Asociaţia Green Revolution. La ele se adaugă cele 50 de locuri de muncă din Bucureşti, dar şi cele ce vor apărea prin extinderea proiectului “I’Velo” în Constanţa, Cluj şi Târgu Mureş.


“I’Velo” este primul proiect naţional de bike-sharing gratuit din România, demarat sub înaltul patronaj al Ministerului Mediului şi Pădurilor. În Bucureşti “I’Velo” are trei centre de închiriere, două în Parcul Herăstrău şi unul în Parcul Tineretului. În curând, “I’Velo” va avea la Bucureşti şi un al patrulea centru, în Parcul Izvor, care va duce numărul bicicletelor destinate bucureştenilor la 550.


Centrele “I’Velo” din Bucureşti au fost vizitate de la lansare de aproape 30.000 de bucureşteni, în timp ce recordul de închirieri într-o singură zi este de 811, la centrul Expo-Flora din Parcul Herăstrău.

În afară de Iaşi, proiectul “I’Velo” va mai ajunge în această vară şi la Cluj, Constanţa şi Târgu Mureş. În Iaşi, Constanţa şi Cluj el va oferi spre închiriere câte 150 de biciclete, în timp ce la Târgu Mureş vor fi disponibile 100 de biciclete.


Proiectul naţional de bike-sharing gratuit “I’Velo” este realizat în parteneriat cu Rainbow Company Production, care pune la dispoziţie mobilierul stradal şi sistemele de securizare pentru biciclete.
Website: http://www.greenrevolution.ro

Sursa: 
http://calendarevenimente.ro/detalii.php?ev=51714

Un comentariu:

  1. am văzut doi tipi cu biciclete dintr-alea prin iaşi..dar credeam că ac reclamă la Raiffeisen Bank

    RăspundețiȘtergere