Noua state membre UE impun in continuare restrictii pe piata fortei de munca pentru cetatenii romani, desi au trecut mai mult de trei ani de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana (UE). Masuri similare sunt aplicate si de alte patru state europene din afara Uniunii.
Cele noua state membre care solicita in continuare permise de munca muncitorilor romani sunt: Austria, Belgia, Franta, Germania, Irlanda, Luxemburg, Malta, Marea Britanie si Olanda, potrivit EURES, citat de NewsIn.
Elvetia, cele mai drastice masuri pentru muncitorii romani
Cel mai greu este sa te angajezi in Elvetia, tara care a instituit masuri tranzitorii pentru Romania si Bulgaria pana in anul 2016, cu posibilitatea prelungirii pana in 2019. Astfel, "un angajator elvetian poate angaja un lucrator din Romania numai daca pentru locul de munca respectiv nu a gasit pentru angajare un cetatean elvetian sau un cetatean din celelalte state membre ale UE."
Radian zise:
"Prin această măsură cred că Elveţia a limitat la 0 numărul angajărilor cetăţenilor români, ceea ce e foarte bine pentru ei (Elveţia) şi e foarte rău pentru noi (ainâmoR). Elveţia presupun că este o ţară care ştie ce vrea, iar noi deasemeni suntem o ţară care ştim ce vrem (doar la noi acasă). Dar noi (România) nu puteam să strigăm la "drepturile omului" pentru că, după mintea mea cred că lucrul acesta este o limitare a dreptului de muncă.
Da, adevărul este că cei ce ne conduc ţara, mă refer la cei care ne reprezintă afară, acceptă orice şi în orice cantităţi, despre ainâmoR."
Aproape doua milioane de romani lucreaza in strainatate, dintre care cei mai multi lucreaza cu forme legale in Italia, respectiv 968.000, potrivit celui mai recent raport al institutului italian ISMU, iar aproape 770.000 locuiesc cu forme legale in Spania, potrivit unor date recente publicate de ministerul Muncii de la Madrid.
Sursa:
http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/149634/Cine-nu-ne-vrea-in-UE.html
marți, 6 aprilie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu